Groepslessen

Balans tussen actie en rust

Of je nu komt om je energie en flexibiliteit te vergroten, of juist om te ontspannen en gas terug te nemen, de yogalessen bij Yoga Kula bieden een gevarieerd aanbod.

Dynamische hatha Yoga/Dynamic hatha

Bij Kula bieden we voornamelijk Dynamische Hatha yoga aan. Gevarieerde lessen met houdingen voor het losmaken van het hele lichaam. Ondanks dat het ervaren van yoga voorop staat, leren we je wel om de houdingen goed technisch uit te voeren zodat je echt de bedoeling en effecten van de asana kan ervaren. Dit doen we door het afwisselend gebruik van yoga props, verbale aanwijzingen en hands-on correcties. Verwacht uitdagende, afwisselende en vernieuwende lessen waarin je al snel de voordelen voor lichaam en geest ervaart.

At Kula, we primarily offer Dynamic Hatha yoga. These diverse classes include poses aimed at loosening the entire body. While the focus is on experiencing yoga, we also teach you to perform the poses with the proper technique so that you can truly experience the intention and effects of the asana. We achieve this through alternating the use of yoga props, verbal instructions, and hands-on corrections. Expect challenging, varied, and innovative classes where you will quickly experience the benefits for both body and mind.

On Wednesday morning, the class is taught in English.

Meer infoDirect aanmelden

Rebalance & Somatic release yoga

Opladen door rust en lichaamsbewustzijn

We maken allemaal wel eens tijden mee dat we eigenlijk te veel van onszelf vragen en over onze grenzen gaan. In deze lessen leer je, om weer echt contact met je lichaam te maken. Je voelt hoe je op tijd gas terug te nemen, vermoeidheid of spanningen te lokaliseren en los te laten. Kom uit de maalstroom van je gedachten en leer weer voelen waar je grenzen en mogelijkheden liggen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Individueel programma

Oefeningen afgestemd op jouw wensen 

In groepslessen wordt je vaak gestuurd in een bepaalde vorm, ritme en traditie die voor veel mensen positief uitpakt. Wil je echter je yogabeoefening specifiek afstemmen op jouw behoefte en energie? Of je energie bewust veranderen door yogabeoefening? Verdiep je dan individueel verder met Kula in alignment, de Ayuryoga of Nervus vagus reset.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Yin Yoga

Opladen door te verzachten

Yin yoga is een yogastijl waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit en soepelheid van bindweefsel en stimulatie van levensenergie samen komen. Yin yoga is een tegenhanger voor ons hectische leven. Ondanks dat deze yogastijl passief overkomt, kunnen de houdingen toch behoorlijk uitdagend zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. Stilte toelaten is niet altijd makkelijk. Yin yoga kan helpt je om beter om te gaan met de drukte en weer in contact te komen met je lijf.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Yogamatten, dekens, kussens en yogablokken zijn in de studio aanwezig. We adviseren echter om je eigen matje mee te nemen. Yoga kan je het beste op blote voeten doen en met comfortabele en elastische bovenkleding. Voor de ontspanning aan het einde van een les is het fijn om een warme trui en sokken aan te doen zodat je lichaam niet meteen afkoelt na de les. 

Workshops

Verdieping & inspiratie – Daily cup of Yoga

Regelmatig bieden we in het weekend extra lessen en workshops aan onder de naam Daily cup of Yoga. Deze lessen maken een verdieping in de houdingen, de yogatheorie en inspirerende thema’s die direct toepasbaar zijn in je leven en gerelateerd zijn aan de yoga. We bieden ook workshops op maat aan voor groepen, scholen of bedrijven.

Informeer naar de mogelijkheden

Actuele Workshops

Duo yoga les – bring a friend!
Op zondag 7 juli bieden Dagmar en Michelle een heerlijke buitenles in het Kronenburgerpark aan, om het yoga seizoen af te sluiten. Een speelse en luchtige les waar we allerlei yogahoudingen samen gaan verdiepen. Je kan je alleen aanmelden of nodig je partner, vriend of vriendin gratis uit om deel te nemen!
🌿 10.00-12.00 uur
🌿 10 euro p.p. (gast is gratis voor Kula deelnemers)/ geen yoga ervaring nodig
🌿 Aanmelden via info@yogakula.nl
🌿 Neem je eigen matje mee (we nemen extra matjes mee)

Kundalini Yoga

Vanaf zondag 25 augustus kan je om de week ook Kundalini yoga volgen.

Docent: Carole Derks

Tijd: 10.00 – 11.30 uur (25/08 | 08/09 | 15/09 etc.)

Kosten: 15,- euro

Je kan je aanmelden door Carole een berichtje te sturen op 06-26364302.

Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij vragen over body, mind & soul

Soms kunnen we wel even wat extra aandacht gebruiken voor lichaam en geest.

Ben je op zoek naar meer balans in je leven? Heb je vage klachten en wil je onderzoeken hoe je hier vanaf kan komen. Misschien heb je last van allerlei klachten die samenhangen met je houding. Samen zoeken we jouw ideale alignement op en krijg je praktische tips om dagelijks aan te werken. Ook bieden we vanuit de yoga en Ayurveda theorie een inzichtelijk theoretisch kader en praktische tips om jezelf en de wereld om je heen beter te leren begrijpen. Als een gids nemen we je mee op reis en geven meer inzicht in hoe je de verschillende lagen (lichamelijk, energetisch, mentaal, intuïtief en bewustzijn) kan voeden en met elkaar kan verbinden. Gezondheid, niet ziekte, is onze natuurlijke staat van zijn. Het is meestal een kwestie van tijd tot je die weer vindt, onder de lagen van onbalans die zich in de loop van de tijd opgestapeld heeft. Aangezien je 24 uur met jezelf optrekt, is zelfkennis en zelfzorg of self-care het belangrijkste medicijn. Klachten zijn als richtingaanwijzers die je wijsheid kunnen geven in het vinden van meer balans en verdieping in je leven.

Geschikt voor: burn-out, spanning, onevenwichtigheid, negatief zelfbeeld, onzekerheid, paniek aanvallen, huidproblemen, slaapproblemen, depressie, rouw, niet kunnen loslaten, grenzen leren aangeven en het openen van je hartfrequentie-, intuïtie- of dieper bewustzijnsontwikkeling.

Elke klacht of nieuwe levensfase kan (zingeving)vragen oproepen en daagt ons uit om letterlijk en figuurlijk een andere houding aan te nemen. Daarin is het soms fijn als iemand even met je meeloopt en letterlijk zin geeft.

Michelle de Wit begeleidt je graag vanuit de yogafilosofie gecombineerd met de kennis uit de Polyvagaal theorie (reguleren van je zenuwstelsel), EFT, breathwork en de Ayurveda helpt Michelle de Wit je graag weer een stapje verder. De ene keer gebruikt ze de yogahoudingen, ademhaling en ontspanningsoefening, andere keren bieden juist het theoretisch kader uit de yoga en Ayurveda theorie houvast om inzicht te krijgen in je denken en handelen.

Voorbeelden zijn o.a.:

  • Oefeningen voor een betere alignment zodat klachten in heupen, rug, schouders en nek aangepakt kunnen worden.
  • Prive les om bepaalde yogaoefeningen eigen te maken
  • Je yogabeoefening (thuis) leren afstemmen op je energie (ayuryoga).
  • Disbalans aanpakken met behulp van persoonlijke oefenschema’s en leefstijladvies
  • Stress en verstoorde adem leren herkennen, reduceren en voorkomen & omgaan met veranderingen met behulp van yoga(theorie), ademoefeningen, EFT (tapping) en het reguleren van je zenuwstelsel en de nervus vagus vanuit oefeningen uit de Polyvagaal theorie.
aanmelden

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldformulier