Groepslessen

Balans tussen actie en rust

Of je nu komt om weer wat meer energie en souplesse te krijgen of juist om eens wat gas terug te leren nemen. De yogalessen bij Yoga Kula bieden je een gevarieerd aanbod. Dynamische Hatha Yoga lessen worden dagelijks aangeboden en bieden zowel in- als ontspanning. Voor een specifiekere behoefte voel je je misschien thuis bij een van de andere vormen.

Dynamische Hatha Yoga

Hatha yoga is de moeder van alle yogavormen. Hierbij is de eindhouding minder belangrijk dan de innerlijke beleving en de energie die je van de yoga krijgt. Verwacht uitdagende, gevarieerde en vernieuwende lessen waarin je al snel de voordelen voor lichaam en geest ervaart.

Meer infoDirect aanmelden

Beginners Yoga

Heb je nog nooit yoga beoefend of voelt je lichaam wel erg stijf en stroef aan? Begin dan met deze beginnerslessen. Hierin komen de basisprincipe van Dynamische Hatha Yoga aan bod. In de lessen maak je kennis met de basishoudingen (asanas) en leer je de mogelijkheden van je lichaam kennen. Ook voor gevorderde beoefenaars is deze les geschikt en uitdagend, dus volg vooral een proefles het zelf eens te ervaren!

Meer infoDirect aanmelden

Critical Alignment Yoga

Heb je rug- of nekklachten? Wil je werken aan een goede lichaamshouding? Of ben je op zoek naar een meditatieve yogavorm die zowel rust als kracht geeft? Dan is deze vorm van yoga wellicht iets voor jou. De les wordt gegeven door Lucienne van Geene.

Meer infoDirect aanmelden

Yoga op maat

Een subtiele yogavorm voor de beoefenaar met beperkingen. Flexibiliteit, balans en plezier in bewegen staan hierin centraal. De lessen zijn geschikt voor wie herstellende is van een blessure, operatie of ziekte of wilt leren om daar mee om te gaan. En voor de oudere beoefenaar die met meer aandacht, tijd en subtiliteit in de houdingen wil komen.

Meer infoDirect aanmelden

Restorative Yoga

Deze lessen bieden de ideale sfeer om te ontspannen en los te laten. Bevrijd van dagelijkse stress vind je hier rust om weer even bij jezelf aan te komen en relaxed het weekend in te gaan. Deze lessen worden in workshop vorm aangeboden.

Meer infoDirect aanmelden

Yogamatten, dekens, kussens en yogablokken zijn in de studio aanwezig. Yoga kan je het beste op blote voeten doen en met comfortabele en elastische bovenkleding. Voor de ontspanning aan het einde van een les is het fijn om een warme trui en sokken aan te doen zodat je lichaam niet meteen afkoelt na de les. 

Workshops

Verdieping & inspiratie

Regelmatig bieden we in het weekend extra lessen en workshops aan. Deze lessen maken een verdieping in de houdingen, de yogatheorie en inspirerende thema’s die gerelateerd zijn aan de yoga. We bieden ook workshops op maat aan voor groepen, scholen of bedrijven.

Informeer naar de mogelijkheden

Actuele Workshops

Workshop

Upside down workshop

26 januari 2020

Info & aanmelden workshop
Workshop

Intro to Ayurveda

9 februari ’20

Info & aanmelden workshop

Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij vragen over body, mind & soul

Soms kunnen we wel even wat extra aandacht gebruiken voor lichaam en geest.

Wellicht heb je allerlei lichamelijke klachten die samenhangen met je houding. Samen zoeken we jouw ideale alignement op en krijg je praktische tips zodat je actief aan je houding kan werken.

De begeleiding kan echter ook in gaan op geestelijke klachten, die veelal te maken hebben met onze denkpatronen, emoties en stress. Wellicht heb je last van een burn- out, spanningen, onevenwichtigheid of depressie. Misschien heb je te maken met ingrijpend verlies of veranderingen in je leven. Elke klacht of nieuwe levensfase kan (zingeving)vragen oproepen en daagt ons uit om letterlijk en figuurlijk een andere houding aan te nemen. Daarin is het soms fijn als iemand even met je meeloopt en letterlijk zin geeft. Vanuit de yogafilosofie en de Ayurveda helpt Michelle de Wit je graag weer een stapje verder.

Michelle de Wit begeleidt je graag vanuit de yoga, ayurveda en eigen levenservaring, De ene keer gebruikt ze de yogahoudingen, ademhaling en ontspanningsoefening, andere keren bieden juist het theoretisch kader uit de yogafilosofie houvast om inzicht te krijgen in je denken en handelen.

Voorbeelden zijn o.a.:

  • Oefeningen voor een betere alignement zodat klachten in heupen, rug, schouders en nek aangepakt kunnen worden.
  • Prive les om bepaalde yogaoefeningen eigen te maken (denk aan kopstand)
  • Oefeningen om dichter bij je gevoel, kracht, hart, intuïtie en eigen spiritualiteit te komen
  • Disbalans aanpakken door thuis yoga te doen met behulp van persoonlijke oefenschema’s en leefstijladvies
  • Stress herkennen, reduceren en voorkomen & omgaan met veranderingen met behulp van yoga(theorie), meditatie, visualisatie en adem
aanmelden

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier