Groepslessen

Balans tussen actie en rust

Of je nu komt om weer wat meer energie en souplesse te krijgen of juist om eens wat gas terug te leren nemen. De yogalessen bij Yoga Kula bieden je een gevarieerd aanbod. De actieve Hatha Yoga lessen zijn dynamisch waarin een gevarieerd aanbod van houdingen voor het hele lichaam aan bod komen. Heb je behoefte aan een rustige stijl, dan zijn Critical Alignment-, Restorative-, Herstel- en Yin yoga geschikt.

Dynamische Yoga

Kom in beweging.

Bij Kula bieden we vooral dynamische Hatha yoga aan. Gevarieerde lessen met houdingen voor het losmaken van het hele lichaam. Verwacht uitdagende, gevarieerde en vernieuwende lessen waarin je al snel de voordelen voor lichaam en geest ervaart. We besteden ook aandacht aan de techniek om goed in de houdingen te leren komen maar uiteindelijk in de innerlijke beleving en de energie die je van de yoga krijgt belangrijker dan de perfecte eindhouding.

Vınyasa Flow is ook een actieve vorm van yoga waarin je het hele lichaam actief stimuleert. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence. Hierin coördineer je de flow van de houdingen op de beweging van de ademhaling. Een heerlijke actieve les die voor energie, balans en rust in je lichaam zorgt.

Meer infoDirect aanmelden

Restore & rebalance

Herstel-, Restorative- en Yin Yoga.

Bij Yoga Kula vinden we zowel yang als yin belangrijk. De actieve kant waarin je energie ervaart door actief te bewegen. De rustige kant om te ervaren, dat juist ook ‘minder’ of ‘niets doen’ je juist ontzettend veel energie kan geven. Deze zachtere vormen yoga, is geschikt voor zowel de actieve beoefenaars (leer je ‘uitknop’ uitzetten) als voor deelnemers die vooral willen herstellen en opladen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Critical Alignment

Goede lichaamshouding & innerlijke rust

Heb je rug-, schouder- of nekklachten? Wil je werken aan een goede alignment? Of ben je op zoek naar een meditatieve yogavorm die zowel rust als kracht geeft? Dan is deze vorm van yoga wellicht iets voor jou. De les wordt gegeven door Lucienne van Geene.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Ayuryoga

Yoga afgestemd op jouw energie

Yoga biedt veel handvaten voor een fit en gezond lichaam. In groepslessen wordt je vaak gestuurd in een bepaalde vorm, ritme en traditie die voor veel mensen positief uitpakt. Wil je echter je yogabeoefening specifiek afstemmen op je energie? Of je energie bewust veranderen door yogabeoefening? Verdiep je dan verder met Kula in de Ayuryoga.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Online yoga

Live stream & YouTube

Het is ook mogelijk om de lessen van Yoga Kula thuis te volgen, waaronder live streams, online terugkijk opties en video specials op YouTube. In het rooster is terug te vinden welke lessen ook of alleen online te volgen zijn. Op ons YouTube kanaal krijg je een indruk via een ‘sneak peak’ van los te volgen lessen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Yogamatten, dekens, kussens en yogablokken zijn in de studio aanwezig. Yoga kan je het beste op blote voeten doen en met comfortabele en elastische bovenkleding. Voor de ontspanning aan het einde van een les is het fijn om een warme trui en sokken aan te doen zodat je lichaam niet meteen afkoelt na de les. 

Workshops

Verdieping & inspiratie

Regelmatig bieden we in het weekend extra lessen en workshops aan. Deze lessen maken een verdieping in de houdingen, de yogatheorie en inspirerende thema’s die gerelateerd zijn aan de yoga. We bieden ook workshops op maat aan voor groepen, scholen of bedrijven.

Informeer naar de mogelijkheden

Actuele Workshops

Workshop

Upside down workshop

winter 2020

Info & aanmelden workshop
Workshop

Intro to Ayurveda

winter ’20

Info & aanmelden workshop

Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij vragen over body, mind & soul

Soms kunnen we wel even wat extra aandacht gebruiken voor lichaam en geest.

Wellicht heb je allerlei lichamelijke klachten die samenhangen met je houding. Samen zoeken we jouw ideale alignement op en krijg je praktische tips zodat je actief aan je houding kan werken.

De begeleiding kan echter ook in gaan op geestelijke klachten, die veelal te maken hebben met onze denkpatronen, emoties en stress. Wellicht heb je last van een burn- out, spanningen, onevenwichtigheid of depressie. Misschien heb je te maken met ingrijpend verlies of veranderingen in je leven. Elke klacht of nieuwe levensfase kan (zingeving)vragen oproepen en daagt ons uit om letterlijk en figuurlijk een andere houding aan te nemen. Daarin is het soms fijn als iemand even met je meeloopt en letterlijk zin geeft. Vanuit de yogafilosofie en de Ayurveda helpt Michelle de Wit je graag weer een stapje verder.

Michelle de Wit begeleidt je graag vanuit de yoga, ayurveda en eigen levenservaring, De ene keer gebruikt ze de yogahoudingen, ademhaling en ontspanningsoefening, andere keren bieden juist het theoretisch kader uit de yogafilosofie houvast om inzicht te krijgen in je denken en handelen.

Voorbeelden zijn o.a.:

  • Oefeningen voor een betere alignement zodat klachten in heupen, rug, schouders en nek aangepakt kunnen worden.
  • Prive les om bepaalde yogaoefeningen eigen te maken (denk aan kopstand)
  • Je yogabeoefening (thuis) leren afstemmen op je energie (ayuryoga).
  • Disbalans aanpakken met behulp van persoonlijke oefenschema’s en leefstijladvies
  • Stress herkennen, reduceren en voorkomen & omgaan met veranderingen met behulp van yoga(theorie), meditatie, visualisatie en adem
aanmelden

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier