Groepslessen

Balans tussen actie en rust

Of je nu komt om weer wat meer energie en souplesse te krijgen of juist om eens wat gas terug te leren nemen. De yogalessen bij Yoga Kula bieden je een gevarieerd aanbod. De actieve Hatha Yoga lessen zijn dynamisch waarin een gevarieerd aanbod van houdingen voor het hele lichaam aan bod komen. Heb je behoefte aan een rustige stijl? Kies dan voor Critical Alignment-, Restore- of Rebalance yoga.

Dynamische Yoga

Zoek de beweging.

Bij Kula bieden we vooral Dynamische Hatha yoga aan. Gevarieerde lessen met houdingen voor het losmaken van het hele lichaam. Verwacht uitdagende, afwisselende en vernieuwende lessen waarin je al snel de voordelen voor lichaam en geest ervaart. Bij de Hatha Flow lessen ligt de aandacht op de vloeiende beweging en de adem die je op elkaar afstemt. Een heerlijke actieve les die voor energie, balans en rust in je lichaam zorgt.

Meer infoDirect aanmelden

Rebalance

Rustige ‘bijtank’ yoga.

We maken allemaal wel eens tijden mee dat we eigenlijk te veel van onszelf vragen en over onze grenzen gaan. In deze lessen leer je, om weer echt contact met je lichaam te maken. Je voelt hoe op tijd gas terug te nemen, vermoeidheid of spanningen te lokaliseren en los te laten. Kom uit de maalstroom van je gedachten en leer weer voelen waar je grenzen en mogelijkheden liggen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Critical Alignment

Goede lichaamshouding & innerlijke rust.

Heb je rug-, schouder- of nekklachten? Wil je werken aan een goede alignment? Of ben je op zoek naar een meditatieve yogavorm die zowel rust als kracht geeft? Dan is deze vorm van yoga wellicht iets voor jou. Maak nu ook online kennis met deze vorm van yoga en volg het 30 daags programma van Lucienne van Geene met dagelijks korte CA oefeningen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Ayuryoga

Yoga afgestemd op jouw energie.

Yoga biedt veel handvaten voor een fit en gezond lichaam. In groepslessen wordt je vaak gestuurd in een bepaalde vorm, ritme en traditie die voor veel mensen positief uitpakt. Wil je echter je yogabeoefening specifiek afstemmen op je energie? Of je energie bewust veranderen door yogabeoefening? Verdiep je dan verder met Kula in de Ayuryoga.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Online yoga

Live Zoom & YouTube.

Het is ook mogelijk om de lessen van Yoga Kula thuis te volgen, waaronder live streams, online terugkijk opties en video specials op YouTube. In het rooster is terug te vinden welke lessen ook of alleen online te volgen zijn. Op ons YouTube kanaal krijg je een indruk via een ‘sneak peak’ van los te volgen lessen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Yogamatten, dekens, kussens en yogablokken zijn in de studio aanwezig. We adviseren echter op het moment om je eigen spullen mee te nemen i.v.m. Covid-19. Yoga kan je het beste op blote voeten doen en met comfortabele en elastische bovenkleding. Voor de ontspanning aan het einde van een les is het fijn om een warme trui en sokken aan te doen zodat je lichaam niet meteen afkoelt na de les. 

Workshops

Verdieping & inspiratie – Daily cup of Yoga

Regelmatig bieden we in het weekend extra lessen en workshops aan onder de naam Daily cup of Yoga. Deze lessen maken een verdieping in de houdingen, de yogatheorie en inspirerende thema’s die direct toepasbaar zijn in je leven en gerelateerd zijn aan de yoga. We bieden ook workshops op maat aan voor groepen, scholen of bedrijven.

Informeer naar de mogelijkheden

Kom in hogere sferen

Uniek ligconcert met ontspanning en live muziek in het Klooster in Huissen.

 

Op donderdagavond 2 juni verzorgt Michelle de Wit de ontspanning voor een bijzonder ligconcert in het klooster in Huissen. Al liggend kan je je laten meevoeren tijdens een geleide ontspanning, prachtige live gespeelde klassieke muziek (piano, harp en cello) en rustgevende lichteffecten. Een bijzondere avond die je eventueel kan combineren met een diner en overnachting. Voor meer info en kaartverkoop: kloosterhuissen 

Bollywood dansworkshop

Leer ‘Bollywood style’ moves en technieken uit de klassieke Indiase dans.  

 

Op vrijdagavond 24 juni organiseren we samen met Parijat Naik van ‘Soul Feet dance’ uit Mumbai een originele Indiase Bollywood dansworkshop. Parijat heeft eerder lesgegeven en opgetreden in India, Zweden, Hong Kong, China, Frankrijk, Singapore en Nederland. Je leert specifiek voetenwerk, artistieke handbewegingen en expressie door beweging. Je hebt verder geen ervaring of talent nodig.

Tijd: 19.00 – 21.00 u – Kosten: 25,- euro – Aanmelden: [email protected]

Actuele Workshops

Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij vragen over body, mind & soul

Soms kunnen we wel even wat extra aandacht gebruiken voor lichaam en geest.

Wellicht heb je allerlei lichamelijke klachten die samenhangen met je houding. Samen zoeken we jouw ideale alignement op en krijg je praktische tips zodat je actief aan je houding kan werken.

De begeleiding kan echter ook in gaan op geestelijke klachten, die veelal te maken hebben met onze denkpatronen, emoties en stress. Wellicht heb je last van een burn- out, spanningen, onevenwichtigheid of depressie. Misschien heb je te maken met ingrijpend verlies of veranderingen in je leven. Elke klacht of nieuwe levensfase kan (zingeving)vragen oproepen en daagt ons uit om letterlijk en figuurlijk een andere houding aan te nemen. Daarin is het soms fijn als iemand even met je meeloopt en letterlijk zin geeft. Vanuit de yogafilosofie gecombineerd met de kennis uit de Polyvagaal theorie (reguleren van je zenuwstelsel) en de Ayurveda en helpt Michelle de Wit je graag weer een stapje verder.

Michelle de Wit begeleidt je graag vanuit de yoga, ayurveda en eigen levenservaring, De ene keer gebruikt ze de yogahoudingen, ademhaling en ontspanningsoefening, andere keren bieden juist het theoretisch kader uit de yogafilosofie houvast om inzicht te krijgen in je denken en handelen.

Voorbeelden zijn o.a.:

  • Oefeningen voor een betere alignment zodat klachten in heupen, rug, schouders en nek aangepakt kunnen worden.
  • Prive les om bepaalde yogaoefeningen eigen te maken (denk aan kopstand)
  • Je yogabeoefening (thuis) leren afstemmen op je energie (ayuryoga).
  • Disbalans aanpakken met behulp van persoonlijke oefenschema’s en leefstijladvies
  • Stress herkennen, reduceren en voorkomen & omgaan met veranderingen met behulp van yoga(theorie), ademoefeningen, EFT (tapping) en loslaat oefeningen uit de Polyvagaal theorie.
aanmelden

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier