Groepslessen

Balans tussen actie en rust

Of je nu komt om weer wat meer energie en souplesse te krijgen of juist om eens wat gas terug te leren nemen; de yogalessen bij Yoga Kula bieden je een gevarieerd aanbod. De Dynamische Hatha Yoga lessen die dagelijks worden aangeboden, bieden zowel in- als ontspanning. Voor een specifiekere behoefte voel je je misschien thuis bij een van de andere vormen.

Dynamische Hatha Yoga

Hatha yoga is de moeder van alle yogavormen waarin niet zozeer de vorm van de houding de nadruk heeft, maar de beleving en energetische uitwerking ervan. Verwacht uitdagende, gevarieerde en vernieuwende lessen (dynamisch) waarin je al snel de voordelen voor lichaam en geest ervaart.

Meer infoDirect aanmelden

Beginners Yoga

Heb je nog nooit yoga beoefend of voelt je lichaam wel erg stijf en stroef aan? Begin dan met deze beginnerslessen. Hierin komen de basisprincipe van Hatha Yoga aan bod. In de lessen maak je kennis met de basishoudingen (asanas) en leer je de mogelijkheden van je lichaam kennen.

Meer infoDirect aanmelden

Critical Alignment Yoga

Heb je rug- of nekklachten? Wil je werken aan een goede lichaamshouding? Of ben je op zoek naar een meditatieve yogavorm die zowel rust als kracht geeft? Dan is deze vorm van yoga wellicht iets voor jou. De les wordt gegeven door Lucienne van Geene.

Meer infoDirect aanmelden

Yoga op maat

Een subtiele yogavorm voor de beoefenaar met beperkingen. Flexibiliteit, balans en plezier in bewegen staan hierin centraal. De lessen zijn geschikt voor wie herstellende is van een blessure, operatie of ziekte, of daar mee wil leren omgaan. En voor de oudere beoefenaar die met meer aandacht, tijd en subtiliteit in de houdingen wil komen.

Meer infoDirect aanmelden

Restorative Yoga

Deze lessen bieden de ideale sfeer om te ontspannen en los te laten. Bevrijd van dagelijkse stress vind je hier rust om weer even bij jezelf aan te komen en relaxed het weekend in te gaan.

Meer infoDirect aanmelden

Yogamattten, dekens, kussens en yogablokken zijn in de studio aanwezig. Yoga kan je het beste op blotevoeten doen en met comfortabele en elastische bovenkleding. Voor de ontspanning aan het einde van een les kan je eventueel een trui en sokken meenemen zodat je goed warm blijft.

Workshops

Verdieping & inspiratie

Regelmatig bieden we in het weekend extra lessen en workshops aan die een verdieping maken in de houdingen, de yogatheorie en inspirerende thema’s die gerelateerd zijn aan de yoga. We bieden ook workshops op maat aan voor groepen, scholen of bedrijven.

Informeer naar de mogelijkheden

Actuele Workshops

Verdieping

Restorative yoga

25 oktober ’19 | 19.00 tot 20.30 uur

Info & aanmelden workshop
Yogaweekend

Yoga intensief weekend

Yoga Vidya | Bad Meinberg (D)

8 t/m 10 november ’19

Info en aanmelden workshop
Workshop

Intro to Ayurveda

24 november ’19

Info & aanmelden workshop
Verdieping

Restorative Yoga kerstspecial

22 december

10.30 tot 12.30 uur | aansluitend kerstlunch

Info & aanmelden workshop
Workshop

Upside down

januari 2019

Info & aanmelden workshop

Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij vragen over body, mind & soul

Soms kunnen we wel even wat extra aandacht gebruiken. Dit kunnen hele praktische lessen zijn om bijvoorbeeld om je lichaamshouding te onderzoeken en te verbeteren bij klachten. In een persoonlijke les kunnen we ook werken aan het verbeteren van je techniek of beheerst in moeilijkere houdingen komen zoals hoofd-, hand of ellenboogstand. Dit is mogelijk voor deelnemers maar ook voor yogadocenten, die graag hun eigen vaardigheden willen vergroten.

De begeleiding kan echter ook in gaan op geestelijke klachten, die veelal te maken hebben met onze denkpatronen, emoties en stress. Wellicht heb je last van bijvoorbeeld angsten, verdriet, boosheid, depressie, zingevingsissues, verlies of ingrijpende veranderingen in je leven? Elke levensfase roept nieuwe vragen op en daagt ons uit om letterlijk en figuurlijk een andere houding aan te nemen. Daarin is het soms fijn als iemand even met je meeloopt en letterlijk zin geeft.

Michelle de Wit begeleidt je graag vanuit de yoga, ayurveda en eigen levenservaring, De ene keer gebruikt ze de yogahoudingen, ademhaling en ontspanningsoefening, andere keren bieden juist het theoretisch kader uit de yogafilosofie houvast om inzicht te krijgen in je denken en handelen.

Voorbeelden zijn o.a. tips & tricks:

  • Oefeningen om dichter bij je gevoel, kracht, hart, intuïtie en je hogere zelf te komen
  • Disbalans aanpakken door thuis yoga te doen met behulp van persoonlijke oefenschema’s en leefstijladvies
  • Stress herkennen, reduceren en voorkomen & omgaan met veranderingen met behulp van yoga(theorie), meditatie, visualisatie en adem
aanmelden

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier