Groepslessen

Balans tussen actie en rust

Of je nu komt om weer wat meer energie en souplesse te krijgen of juist om eens wat gas terug te leren nemen. De yogalessen bij Yoga Kula bieden je een gevarieerd aanbod. De actieve Hatha Yoga lessen zijn dynamisch waarin een gevarieerd aanbod van houdingen voor het hele lichaam aan bod komen. Heb je behoefte aan een rustige stijl? Kies dan voor Critical Alignment-, Restore- of Rebalance yoga.

Dynamische Yoga

Zoek de beweging.

Bij Kula bieden we vooral Dynamische Hatha yoga aan. Gevarieerde lessen met houdingen voor het losmaken van het hele lichaam. Verwacht uitdagende, afwisselende en vernieuwende lessen waarin je al snel de voordelen voor lichaam en geest ervaart.

Meer infoDirect aanmelden

Rebalance

Rustige ‘bijtank’ yoga.

We maken allemaal wel eens tijden mee dat we eigenlijk te veel van onszelf vragen en over onze grenzen gaan. In deze lessen leer je, om weer echt contact met je lichaam te maken. Je voelt hoe op tijd gas terug te nemen, vermoeidheid of spanningen te lokaliseren en los te laten. Kom uit de maalstroom van je gedachten en leer weer voelen waar je grenzen en mogelijkheden liggen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Ayuryoga

Yoga afgestemd op jouw energie.

Yoga biedt veel handvaten voor een fit en gezond lichaam. In groepslessen wordt je vaak gestuurd in een bepaalde vorm, ritme en traditie die voor veel mensen positief uitpakt. Wil je echter je yogabeoefening specifiek afstemmen op je energie? Of je energie bewust veranderen door yogabeoefening? Verdiep je dan verder met Kula in de Ayuryoga.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Online yoga

Live Zoom & YouTube.

Het is ook mogelijk om de lessen van Yoga Kula thuis te volgen, waaronder live streams, online terugkijk opties en video specials op YouTube. In het rooster is terug te vinden welke lessen ook of alleen online te volgen zijn. Op ons YouTube kanaal krijg je een indruk via een ‘sneak peak’ van los te volgen lessen.

Meer infoInformeer naar de mogelijkheden

Yogamatten, dekens, kussens en yogablokken zijn in de studio aanwezig. We adviseren echter om je eigen matje mee te nemen. Yoga kan je het beste op blote voeten doen en met comfortabele en elastische bovenkleding. Voor de ontspanning aan het einde van een les is het fijn om een warme trui en sokken aan te doen zodat je lichaam niet meteen afkoelt na de les. 

Workshops

Verdieping & inspiratie – Daily cup of Yoga

Regelmatig bieden we in het weekend extra lessen en workshops aan onder de naam Daily cup of Yoga. Deze lessen maken een verdieping in de houdingen, de yogatheorie en inspirerende thema’s die direct toepasbaar zijn in je leven en gerelateerd zijn aan de yoga. We bieden ook workshops op maat aan voor groepen, scholen of bedrijven.

Informeer naar de mogelijkheden

Actuele Workshops

Bollywood dansworkshop

Leer ‘Bollywood style’ moves en technieken uit de klassieke Indiase dans.  

Op zaterdag 13 mei organiseren we samen met Parijat Naik van ‘Soul Feet dance’ uit Mumbai een originele Indiase dans & Bollywood workshop. Parijat heeft eerder lesgegeven en opgetreden in India, Zweden, Hong Kong, China, Frankrijk, Singapore en Nederland. Je leert specifiek voetenwerk, artistieke handbewegingen en expressie door beweging. Je hebt verder geen ervaring of talent nodig.

Tijd: 15 – 17 u – Kosten: 25,- euro – Aanmelden: [email protected]Class in English 

Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij vragen over body, mind & soul

Soms kunnen we wel even wat extra aandacht gebruiken voor lichaam en geest.

Wellicht heb je allerlei lichamelijke klachten die samenhangen met je houding. Samen zoeken we jouw ideale alignement op en krijg je praktische tips zodat je actief aan je houding kan werken.

Ben je op zoek naar meer balans in je leven? Heb je vage klachten en wil je onderzoeken hoe je hier vanaf kan komen. Vanuit de yoga en Ayurveda theorie bieden we een inzichtelijk theoretisch kader en praktische tips om jezelf en de wereld om je heen beter te leren begrijpen. Als een gids nemen we je mee op reis en geven meer inzicht in hoe je de verschillende lagen (lichamelijk, energetisch, mentaal, intuïtief en bewustzijn) kan voeden en verbinden met elkaar. Gezondheid, niet ziekte, is onze natuurlijke staat van zijn. Het is meestal een kwestie van tijd dat je het weer vindt, onder de lagen van onbalans die zich in de loop van de tijd opgestapeld heeft. Aangezien je 24 uur met jezelf optrekt, is zelfkennis en zelfzorg of self-care het belangrijkste medicijn. Klachten zijn als richtingaanwijzers die je wijsheid kunnen geven in het vinden van meer balans en verdieping in je leven.

Geschikt voor: burn-out, spanning, onevenwichtigheid, negatief zelfbeeld, onzekerheid, paniek aanvallen, huidproblemen, slaapproblemen, depressie, rouw, niet kunnen loslaten, grenzen leren aangeven en het openen van je hartfrequentie-, intuïtie- of dieper bewustzijnsontwikkeling.

Elke klacht of nieuwe levensfase kan (zingeving)vragen oproepen en daagt ons uit om letterlijk en figuurlijk een andere houding aan te nemen. Daarin is het soms fijn als iemand even met je meeloopt en letterlijk zin geeft.

Michelle de Wit begeleidt je graag vanuit de yogafilosofie gecombineerd met de kennis uit de Polyvagaal theorie (reguleren van je zenuwstelsel), EFT, breathwork en de Ayurveda helpt Michelle de Wit je graag weer een stapje verder. De ene keer gebruikt ze de yogahoudingen, ademhaling en ontspanningsoefening, andere keren bieden juist het theoretisch kader uit de yoga en Ayurveda theorie houvast om inzicht te krijgen in je denken en handelen.

Voorbeelden zijn o.a.:

  • Oefeningen voor een betere alignment zodat klachten in heupen, rug, schouders en nek aangepakt kunnen worden.
  • Prive les om bepaalde yogaoefeningen eigen te maken (denk aan kopstand)
  • Je yogabeoefening (thuis) leren afstemmen op je energie (ayuryoga).
  • Disbalans aanpakken met behulp van persoonlijke oefenschema’s en leefstijladvies
  • Stress en verstoorde adem leren herkennen, reduceren en voorkomen & omgaan met veranderingen met behulp van yoga(theorie), ademoefeningen, EFT (tapping) en loslaat oefeningen uit de Polyvagaal theorie.
aanmelden

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier