Kosten

Kosten yoga cursus vanaf 1 mei ’23

 • Groepsles: € 165 ,- (11 x studioles)
 • Groepsles + online: € 205,- (11 x studioles + 11 x extra live online)

Deelnamekosten kun je overmaken op NL10 TRIO 0254 8454 36 op naam van Yoga Kula o.v.v. naam en lesdag

Vanaf 1 mei starten we met een nieuwe reeks dynamische hatha en rebalance yoga. Via het aanmeldingsformulier kan je je opgeven met voorkeur voor dag/tijdstip. Je kan nu ook nog een aantal lessen uitproberen t/m 21 april. Hierna houden we even vakantie van 24 t/m 28 april. 

We werken in principe met 3 periodes. De lessen lopen van 29 aug t/m 23 dec, 9 januari t/m 21 apr, 1 mei t/m 14 jul ’23. Je kan op elk moment instromen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Alleen losse lessen volgen? Informeer dan naar beschikbaarheid! Bij een eventuele lockdown schakelen we zoveel mogelijk weer online over. 


Inhoud cursus

Vanaf 1 mei ’23 – later instromen mogelijk

#1: Studio lessen: € 165,-

 • 11 lessen
 • 1 x week les in de Yoga Kula studio
 • Les is ook live te volgen via Zoom op hetzelfde tijdstip vanuit thuis
 • Inhaal mogelijkheid [live in de studio op een andere dag mits plek of via Zoom opname die een week beschikbaar blijft]

#2: Studio + extra online combi: € 205,-

 • 11 live lessen + 11 online lessen
 • 1 x week les in de Yoga Kula studio
 • 1 x online les op een andere dag
 • Les is ook live te volgen via Zoom op hetzelfde tijdstip vanuit thuis
 • Inhaal mogelijkheid [live in de studio op een andere dag mits plek of via Zoom opname die een week beschikbaar blijft]

Reguliere lessen vervallen tijdens:

 • Voorjaarsvakantie: 20 feb t/m 26 feb ’23
 • Meivakantie: 24 apr t/m 1 mei ’23
 • Individuele Les
  Kosten € 75,- (excl. 9% btw). Ook thuis mogelijk.
 • Workshops voor groepen en bedrijven
  Informeer naar de mogelijkheden en kosten
 • Losse lessen: in studio € 15,- / online: € 10,- via tikkie
 • Proefles: studio € 7,50 / online € 7,50 (YouTube les naar keuze)
 • YouTube pakket #proefpakket: € 15,- | 3 online lessen naar keuze
 • Instromen en inhalen
  Later in het seizoen beginnen is mogelijk indien er nog plek ik. Je schrijft je in voor een cursus en niet per les. Gemiste lessen blijven dus niet staan maar kunnen wel in het seizoen (online) ingehaald worden, afhankelijk van welke les je volgt.

Meedoenregeling en betaling in termijnen

Ook in ’23 kun je weer gebruik maken van de meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen bij Yoga Kula.

Wil je graag gebruik maken van de regeling stuur dan een mail met de QR code van de Gemeente naar [email protected] en dan verrekenen wij de kosten voor je. Uiteraard kan je ook eerst een proefles volgen. Kijk op www.nijmegen.nl/meedoenregeling voor meer info.

Wil je liever in termijnen betalen? Mail dan om de mogelijkheden te overleggen.

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier

Veel gestelde vragen

Kan ik voor de les eten?

Indien mogelijk is het ideaal om 1,5 uur voor de les niet meer te eten. Indien dit niet haalbaar is, probeer dan iets lichts te eten zoals soep, fruit of makkelijk te verteren maaltijd. Probeer vooral na je les goed te drinken om losgekomen stoffen goed af te voeren in het lichaam.

Hoe bereid ik me voor op de les?

Probeer voor de les je voeten, handen en gezicht te wassen en nieuwe deo op te doen. Het is niet aan te raden om voor de les te roken.

Kan ik yoga doen tijdens mijn periode?

Probeer de cyclus van je lichaam te respecteren. Tijdens de eerste dagen van je menstruatie is het aan te bevelen om wat rustiger aan te doen in de les en een pauze te nemen als die behoefte er is. Vermijd of verkort intensieve houdingen met omgekeerde houdingen of achteroverbuigingen. Tijdens de les is er altijd ruimte voor specifieke vragen.

Welke info heeft een docent van mij nodig?

Geef het aan je docente door als je last hebt van (nieuwe) blessures of ziekte zodat hij/zij je eventueel alternatieve houdingen kan geven. Informeer je docent over een (beginnende) zwangerschap zodat hij/zij persoonlijk advies kan geven over welke houdingen in welke maand wel of niet gedaan kunnen worden. Tot week 13 kan je zonder al te veel moeite meedoen met de reguliere lessen. Daarna wordt zwangerschapsyoga aanbevolen. Er zijn echter ook leerlingen die langer doorgaan met extra begeleiding.

Wat kan ik van yoga verwachten?

Hou rekening met diverse lichamelijke, energetische en emotionele reacties. Door de beoefening worden er op verschillende lagen dingen aangeraakt die tijdens of na de les kunnen loskomen. Tranen, blijdschap, verdriet, tevredenheid maar ook sloomheid, hyperactiviteit, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten. De houdingen stimuleren energielagen, organen, processen in het lichaam. Er is nooit een eenduidig antwoord waarom maar we gaan graag met je op onderzoek uit om je lichaam en geest beter te leren kennen zodat we dit proces kunnen begeleiden.

Wat voor een kleren doe ik aan?

Comfortabele kleren die wat strakker om je lichaam blijven zitten als je in omgekeerde houdingen komt. We beoefenen yoga op blote voeten, bij voorkeur zonder het dragen van sieraden of horloge. Yogamatten en de nodige ‘yogaprops’ zijn aanwezig maar je mag natuurlijk altijd je eigen mat meenemen. Voor de ontspanning is het fijn om een extra trui en sokken mee te nemen.

Wat kan ik verwachten van de ruimte?

De Kula Studio ligt in een rustig zijstraatje van het centrum van Nijmegen. Ondanks de rustige locatie is er altijd wel geluid van de stad om ons heen. Verwacht dus geen oase van rust. Wel zorgen wij voor die rust in jezelf. Juist in het bewust omgaan met de onrust om ons heen, kan de yoga ons veel rust geven. Probeer dus ook in rust aan je les te beginnen. Normaal kan je je in de studio omkleden maar zolang we te maken hebben met het Corona virus we je om je zoveel mogelijk thuis om te kleden. Schakel je telefoon uit en blijf met je energie zoveel mogelijk bij jezelf als je op je matje plaats neemt.

Hoe voorkom je blessures?

Blijf tijdens de les goed naar jezelf luisteren. Leer het onderscheid tussen het verleggen van je grenzen of juist het respecteren daarvan. Voel waar jouw ruimte zit in het jezelf uitdagen en probeer ook zacht te zijn voor jezelf. Je adem is daarin altijd je beste gids. Komt deze in de knel of te onregelmatig dan weet je dat je in de houding te ver gaat.

Zijn er houdingen die ik niet kan doen als ik een ziekte heb?

Sommige yogahoudingen (asana’s) zijn af te raden voor bepaalde klachten of condities. Soms wordt dit benoemd in de les maar het is belangrijk dat je zelf vooral weet wat een behandelend arts of specialist je adviseert. Zo kunnen hernia, scoliose, hypermobiliteit, zwangerschap, te hoge of lage bloeddruk, of hyperventilatie om een speciale aanpak vragen. Dit betekent niet dat je geen yoga kan doen. Je leert tijdens de lessen om je eigen grenzen te ontdekken en te respecteren maar soms ook te verleggen doordat je anders met je lichaam leert omgaan. Tijdens de les kan je altijd aangeven als je een oefening niet wilt doen en waar mogelijk bieden we je alternatieve oefeningen aan. Hou er ook rekening mee dat door het doen van de oefeningen soms onverwachte spanningen en emoties kunnen loskomen die in het lichaam zijn opgeslagen. Al lijkt yoga vooral uit fysieke oefeningen te bestaan, het effect blijft niet beperkt tot ons fysieke lichaam.

Voorwaarden

Restitutie en compensatie

Gemiste lessen kunnen live of online ingehaald worden (afhankelijk van het abonnement dat je kiest). Haal je de les niet? Geef het dan op tijd even aan ons door, zodat we een andere inhaler blij kunnen maken met een plekje.

Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen in een volgend seizoen of een betaalde cursus stop te zetten. Hou er rekening mee dat als je moet je stoppen met de cursus door persoonlijke zaken als blessuren, verandering van werkroosters, verhuizing, zwangerschap etc. hier geen compensatie voor geldt. Wil je (incidenteel) van tijd veranderen dan kan dit in onderling overleg en afhankelijk van beschikbaarheid. Inschrijving is definitief na het overmaken van het cursusgeld.

Moeten we in het geval van een nieuwe lock-down, de lessen in de studio opnieuw annuleren, dan schakelen we zo veel mogelijk volledig over tot online lessen en lessen in de buitenlucht (als het weer het toelaat). Deze compensatie geldt ook voor deelnemers die alleen live lessen volgen. We kunnen helaas niet overgaan tot restitutie van curusgeld.

Rooster

DagTijdCursusDocent
Maandag09.30 – 12.30Yoga op Maat
via stichting De Opstap
Ganny
18.45 – 20.00 Dynamische YogaMichelle
20.15 – 21.30Dynamische YogaMichelle
Dinsdag19.30 – 20.45Rebalance YogaDagmar
Woensdag10.00 - 11.15Dynamic Yoga (English spoken)Elena
18.45 – 20.00 Dynamische YogaMichelle
20.15 – 21.30Dynamische YogaMichelle
Vrijdag09.00 – 10.15Dynamische YogaMichelle
ZaterdagdiversWorkshops
ZondagdiversWorkshops