Kosten

Blijf actief in de zomer!

Vanaf 26 juli t/m 23 aug kan je elke vrijdag om 9.00 uur aansluiten bij een lekkere dynamische en actieve les van Elena (in het Engels). Reserveer hier alvast je matje (losse lessen ook mogelijk). Kosten 15 euro per les. Last minute aansluiten? Stuur dan een berichtje naar Elena op 06-44968582 en geef door dat je via Yoga Kula komt.

Tarieven yoga cursus

vanaf 26 aug ’24

Eerst een proefles volgen? Instromen na 26 augustus? Check beschikbaarheid en stuur een bericht naar 06-47568851 of info@yogakula.nl 

Tarieven:

 • Groepsles hatha/yin/reblance: € 240 ,- (16 x les met vaste gereserveerde plek)/ Somatic yoga € 165,- (11 x les met vaste gereserveerde plek vanaf 2 oktober)
 • Losse les: € 16,-
 • Studenten/uitkeringsgerechtigden: € 160/ € 10 euro (indien plek)
 • Beperkt aanbod strippenkaart – check voor mogelijkheden – 5 x (77,5,-)/ 8 x (124,-)/10 x (155,-) /12 x lessen (185,-)

Deelnamekosten kun je overmaken op NL10 TRIO 0254 8454 36 op naam van Yoga Kula o.v.v. naam en lesdag. Bij diverse werkgevers is het mogelijk om een gedeelte van je contributie terug te ontvangen via het ‘vitaliteitsbudget’ of ‘werkgeversbijdrage’. Laat het ons weten, als je een factuur hiervoor nodig hebt. De vergoeding kan oplopen van 200,- tot 500,- euro per jaar. Het is dus de moeite waard om bij je werkgever navraag te doen!

We werken in principe met 3 periodes. De lessen lopen van 26 aug t/m 20 dec, 6 jan t/m 18 apr, 5 mei t/m 11 jul ’25. Je kan op elk moment instromen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Alleen losse lessen volgen? Informeer dan naar beschikbaarheid! 


Reguliere lessen vervallen tijdens:

 • Kerstvakantie: 22 december t/m 5 januari ’24
 • Voorjaarsvakantie: 2 t/m 8 maart ’25
 • Meivakantie: 21 april t/m 5 mei ’25
 • Individuele Les
  Kosten € 75,- (excl. 9% btw). Ook thuis mogelijk.
 • Workshops voor groepen en bedrijven
  Informeer naar de mogelijkheden en kosten
 • Losse lessen: in studio € 16,-
 • Proefles: studio € 10,-
 • Instromen en inhalen
  Later in het seizoen beginnen is mogelijk, indien plek. Je schrijft je in voor een cursus en niet per les. Gemiste lessen blijven dus niet staan maar kunnen wel in het seizoen ingehaald worden, afhankelijk van welke les je volgt.

Meedoenregeling en betaling in termijnen

Ook in ’24/’25 kun je weer gebruik maken van de meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen bij Yoga Kula.

Wil je graag gebruik maken van de regeling stuur dan een mail met de QR code van de Gemeente naar info@yogakula.nl en dan verrekenen wij de kosten voor je. Uiteraard kan je ook eerst een proefles volgen. Kijk op www.nijmegen.nl/meedoenregeling voor meer info.

Wil je liever in termijnen betalen? Mail dan om de mogelijkheden te overleggen.

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier

Veel gestelde vragen

Kan ik voor de les eten?

Het is ideaal om minstens 1,5 uur voor aanvang van de les niet meer te eten, als dat mogelijk is. Als dit niet haalbaar is, kun je proberen iets lichts te eten, zoals soep, fruit of een maaltijd die gemakkelijk te verteren is. Na de les is het vooral belangrijk om voldoende te drinken, zodat losgekomen stoffen goed kunnen worden afgevoerd uit het lichaam. Zorg voor voldoende hydratatie om het herstelproces te ondersteunen.

Hoe bereid ik me voor op de les?

Probeer voor de les je voeten, handen en gezicht te wassen en nieuwe deo op te doen. Het is niet aan te raden om voor de les te roken.

Kan ik yoga doen tijdens mijn periode?

Probeer de cyclus van je lichaam te respecteren. Tijdens de eerste dagen van je menstruatie is het aan te bevelen om wat rustiger aan te doen in de les en een pauze te nemen als die behoefte er is. Vermijd of verkort intensieve houdingen met omgekeerde houdingen of achteroverbuigingen. Tijdens de les is er altijd ruimte voor specifieke vragen.

Welke info heeft een docent van mij nodig?

Het is belangrijk om je docent op de hoogte te stellen als je last hebt van nieuwe blessures of ziektes, zodat hij/zij je eventueel alternatieve houdingen kan geven die passen bij jouw situatie. Daarnaast is het ook essentieel om je docent te informeren over een (beginnende) zwangerschap, zodat hij/zij persoonlijk advies kan geven over welke houdingen wel of niet geschikt zijn voor elke fase van de zwangerschap. Over het algemeen kun je zonder al te veel moeite de reguliere lessen blijven volgen tot week 13 van de zwangerschap. Daarna wordt zwangerschapsyoga aanbevolen, maar er zijn ook leerlingen die ervoor kiezen om langer door te gaan met extra begeleiding.

Wat kan ik van yoga verwachten?

Tijdens de yogabeoefening is het belangrijk rekening te houden met diverse lichamelijke, energetische en emotionele reacties. De praktijk van yoga kan verschillende aspecten van onszelf aanspreken, wat kan leiden tot het loskomen van emoties en ervaringen tijdens of na de les. Dit kan variëren van tranen van blijdschap of verdriet, een gevoel van diepe tevredenheid, evenals sloomheid, hyperactiviteit, hoofdpijn en andere lichamelijke sensaties.

De yogahoudingen stimuleren verschillende energielagen, organen en processen in het lichaam, en er is niet altijd een eenduidige verklaring waarom bepaalde reacties optreden. We staan echter altijd klaar om samen met jou op ontdekkingstocht te gaan, zodat we je lichaam en geest beter kunnen leren kennen en dit proces kunnen begeleiden. Onze intentie is om je te ondersteunen en je te helpen bij het verkennen van deze ervaringen en inzichten die zich tijdens de yogabeoefening kunnen voordoen.

Wat voor een kleren doe ik aan?

Het is aan te raden om comfortabele kleding te dragen tijdens de yogales, bij voorkeur kleding die wat strakker om je lichaam blijft zitten wanneer je in omgekeerde houdingen bent. We beoefenen yoga op blote voeten, en het is prettig om geen sieraden of een horloge te dragen. In de yogastudio zijn yogamatten en benodigde yogahulpmiddelen (yogaprops) aanwezig, maar we adviseren je om je eigen yogamat mee te nemen.

Voor de ontspanning aan het einde van de les is het prettig om een extra trui en sokken aan te doen, zodat je je comfortabel en warm kunt voelen tijdens de ontspanningsfase.

Wat kan ik verwachten van de ruimte?

De Kula Studio bevindt zich in een rustig zijstraatje in het centrum van Nijmegen. Ondanks de stille locatie is er altijd wat geluid van de stad om ons heen. Het is belangrijk om geen oase van rust te verwachten. Desalniettemin streven wij ernaar om een innerlijke rust te creëren. Juist door bewust om te gaan met de onrust om ons heen, kan yoga ons veel innerlijke rust brengen. We raden je aan om in een rustige gemoedstoestand aan je les te beginnen. In de studio is er gelegenheid om je om te kleden. Zet je telefoon uit en probeer zoveel mogelijk je aandacht bij jezelf te houden wanneer je op je yogamat plaatsneemt.

Hoe voorkom je blessures?

Tijdens de les is het belangrijk om goed naar jezelf te luisteren. Leer het verschil te herkennen tussen het verleggen van je grenzen en het respecteren ervan. Voel waar jouw persoonlijke ruimte ligt als het gaat om uitdagingen aangaan, en wees ook vriendelijk voor jezelf. Je ademhaling is altijd een waardevolle gids. Als je ademhaling beperkt raakt of onregelmatig wordt, betekent dit dat je misschien te ver gaat in een houding.

Zijn er houdingen die ik niet kan doen als ik een ziekte heb?

Voor bepaalde klachten of aandoeningen kunnen sommige yogahoudingen (asana’s) worden afgeraden. Soms wordt dit besproken tijdens de les, maar het is vooral belangrijk om te weten welk advies je behandelend arts of specialist je geeft. Bijvoorbeeld, hernia, scoliose, hypermobiliteit, zwangerschap, hoge of lage bloeddruk, of hyperventilatie kunnen een speciale aanpak vereisen. Dit betekent echter niet dat je geen yoga kunt beoefenen. Tijdens de lessen leer je je eigen grenzen te ontdekken, te respecteren en soms te verleggen door op een andere manier met je lichaam om te gaan.

Tijdens de les kun je altijd aangeven als je een oefening liever niet wilt doen, en indien mogelijk bieden we alternatieve oefeningen aan. Het is ook belangrijk om te weten dat het doen van yogaoefeningen soms onverwachte spanningen en emoties kan losmaken die in het lichaam zijn opgeslagen. Hoewel yoga voornamelijk uit fysieke oefeningen lijkt te bestaan, heeft het effect ervan niet alleen betrekking op ons fysieke lichaam. Het kan ook een impact hebben op andere aspecten van ons welzijn.

Voorwaarden

Restitutie en compensatie

Gemiste lessen kunnen worden ingehaald. Als je een les niet kunt bijwonen, geef dit dan tijdig aan ons door, zodat we iemand anders blij kunnen maken met jouw plek.

Het is echter niet mogelijk om gemiste lessen in te halen in een volgend seizoen of om een betaalde cursus tussentijds stop te zetten. Houd er rekening mee dat er geen compensatie mogelijk is als je de cursus moet stopzetten vanwege persoonlijke omstandigheden zoals blessures, verandering van werkroosters, verhuizing, zwangerschap, enz.

Als je incidenteel van tijd wilt veranderen, kunnen we dit in onderling overleg bekijken, afhankelijk van de beschikbaarheid. Houd er rekening mee dat de inschrijving definitief is nadat het cursusgeld is betaald.

Rooster

DagTijdCursusDocent
Maandag09.30 – 12.30Yoga op Maat
via stichting De Opstap
Ganny
18.45 – 20.00 Dynamische HathaMichelle
20.15 – 21.30Dynamische HathaMichelle
Dinsdag18.30 - 19.45Rebalance YogaErika
20.00 - 21.15Yin YogaErika
Woensdag18.45 – 20.00Dynamische HathaMichelle
20.15 – 21.30Dynamische HathaMichelle
Vrijdag09.00 – 10.15Dynamische HathaMichelle
10.30 - 11.45Dynamisch HathaElena (English spoken)
ZaterdagdiversWorkshopsDivers
Zondag10.00 - 11.30 (laatste zondag v.d. maand)Kundalini Yoga / WorkshopsCarole