Kosten

Live en online lessen in de winter

Op 4 januari start ons nieuwe seizoen. We zullen door de nieuwe lock-down digitaal moeten starten maar gaan opnieuw de studio in zodra het kan.

We werken in principe met 3 periodes, al wijkt dit soms af bij speciale vormen zoals Restore en Critical Alignment yoga. De reguliere lessen (Hatha en Rebalance) lopen van januari tot de meivakantie, mei tot de zomervakantie en september tot de Kerst. Je kan op elk moment instromen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Alleen losse lessen volgen? Informeer dan naar beschikbaarheid!

Je kan kiezen tussen live lessen, ZOOM streaming of online lessen. Zit je financieel krap? Kijk dan eens naar ‘pay what you can’ yoga op dinsdag om 11 uur of naar de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen.


Regulier aanbod vanaf 4 januari

Live Pakket 1: Studiolessen – € 225,– #15 lessen #vaste wekelijkse plek – inhalen is mogelijk in andere groepen, mits voldoende ruimte.

Combi Pakket 2: Studio & live stream thuis – € 187,50 #15 lessen – je volgt de ene week les in de studio, de andere week thuis via een Zoom livestream op hetzelfde tijdstip. Je kan de les ook achteraf terugkijken en op een ander tijdstip doen (1 week beschikbaar).

Online Pakket 3: Live stream thuis – € 150,- #15 lessen – je volgt op een vaste dag online de groepsles vanuit je huis of kijkt op een ander tijdstip terug (1 week beschikbaar).

Lesduur: 75 min

Upgrade je pakket! Wil je alle aangeboden stream lessen volgen of terugkijken? Voor € 50,- extra kan je naast je vaste weekles, een of meerdere lessen live of achteraf volgen (nieuwe lessen blijven 1 week beschikbaar).

YouTube pakket #proefpakket – € 15,- \ 3 online lessen naar keuze. YouTube losse lessen zijn verkrijgbaar voor € 7,50 –

Deelnamekosten kun je overmaken op NL10 TRIO 0254 8454 36 op naam van Yoga Kula o.v.v. jouw naam en pakket nr.


Speciaal aanbod:

 • ‘Pay what you can’ yoga: vanaf 5 januari verzorgt Dagmar 15 lessen op dinsdag om 11.00 uur. Deze cursus kan door ieder gevolgd worden maar voor een zachte prijs, zodat je ook aan yoga kan doen als je (even) minder te besteden hebt. Kies je bedrag naar draagkracht: € 75- / € 112,50 / € 150,-. Lesduur: 60 min
 • Restore yoga: vanaf 9 februari verzorgt Bertine 11 lessen. Deze lessen zijn ook online te volgen en deelnemers kunnen gemiste lessen terugkijken. Lesduur: 90 min
  • pakket 1: € 165,-
  • pakket 2: € 137,50,-
  • pakket 3: € 110,-
 • Critical Alignment Yoga:  De lessen worden alleen in de studio aangeboden. Door het gebruik van vele props is het lastig om deze vorm uitgebreid online aan te bieden. Zodra er weer mogelijkheden zijn, starten er weer 2  groepen op zondagochtend. Informeer naar de beschikbaarheid voor aanmelding. Lesduur: 90 min
  • Data 17 en 31 jan, 14 en 18 feb, 14 en 28 maart, 11 en 25 april
  • Geen upgrade mogelijk
  • Kosten: € 120,- (8 lessen)
 • Losse les: lives stream € 10,- / live studio € 12,50 (indien plek)
 • Proefles – Laat even weten via info@yogakula.nl als je gebruik wilt maken van een proefles. Kosten zijn € 7,50
 • Persoonlijke begeleiding
  Kosten € 65,-

Reguliere lessen vervallen tijdens:

 • Herfstvakantie: 17 okt t/m 25 okt 2020 (uitgezonderd ma 19 okt. 9.30 uur)
 • Kerstvakantie: 19 dec t/m 3 jan 2020
 • Voorjaarsvakantie: 13 feb t/m 21 februari 2021 (wel les voor Restore yoga)
 • Meivakantie: 26 april t/m 2 mei (geen schoolvakantie!)
 • Instromen en inhalen
  Het is mogelijk om later in te stromen indien er plek vrij is. Hou er rekening mee dat het geen losse lessen zijn en dat je dus ook betaalt voor de lessen die je eventueel tussentijds mist vanaf de eerste les die je volgt. Je kiest voor een vaste dag maar het is wel mogelijk om op een andere dag of tijd een les in te halen afhankelijk van je abonnement. Probeer daarom van te voren door te geven als je niet kan komen zodat er eventueel iemand anders je plek kan overnemen. Je kan alleen lessen inhalen in het zelfde seizoen.
 • Individuele Les
  Kosten € 65,- (excl. 21 btw, rijkosten) – kan eventueel bij
  je thuis gegeven worden
 • Workshops voor groepen en bedrijven
  Op aanvraag

Meedoenregeling en betaling in termijnen

Ook in 2021 kun je weer gebruik maken van de meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen bij Yoga Kula.

Wil je graag gebruik maken van de regeling stuur dan een mail met de QR code van de Gemeente naar info@yogakula.nl en dan verrekenen wij de kosten voor je. Uiteraard kan je ook eerst een proefles volgen. Kijk op www.nijmegen.nl/meedoen voor meer info.

Wil je liever in termijnen betalen? Mail dan om de mogelijkheden te overleggen.

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier

Veel gestelde vragen

Maatregelen omtrent Coronavirus

We houden 1,5 afstand tussen de matjes en werken met kleine groepjes. We vragen deelnemers om met gezond verstand om te gaan met de maatregelen en gepaste afstand te houden bij het betreden en verlaten van het pand. Dat betekent ook dat we respectvol maar niet te krampachtig met de regels omgaan.

Wel vragen we je om: 

 • Niet naar de les te komen als een van de volgende (ook milde) symptomen te hebben / of de afgelopen 24 uur gehad: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
 • Je geen huisgenoten/gezinsleden hebt met koorts en/of benauwdheidsklachten
 • Dat er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen geen corona is vastgesteld
 • Buiten te wachten als er nog een groep voor je in de ruimte is
 • Neem zoveel mogelijk je eigen yogaspullen mee, in ieder geval een eigen yogamat en deken
 • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar, ontsmet je handen, hoest / kuch in je elleboog
 • Neem eventueel een schone doek mee om over kussens of blokken heen te leggen
 • Kom in je yogakleding, kleed je niet om in de studio
 • Blijf op je mat, dat doet de docent ook zo veel mogelijk
 • Neem een eigen waterflesje of beker mee voor thee
 • Wij zorgen voor extra luchtventilatie voor en tijdens de les

Kan ik voor de les eten?

Indien mogelijk is het ideaal om 1,5 uur voor de les niet meer te eten. Indien dit niet haalbaar is, probeer dan iets lichts te eten zoals soep, fruit of makkelijk te verteren maaltijd. Probeer vooral na je les goed te drinken om losgekomen stoffen goed af te voeren in het lichaam.

Hoe bereid ik me voor op de les?

Probeer voor de les je voeten, handen en gezicht te wassen en nieuwe deo op te doen. Het is niet aan te raden om voor de les te roken.

Kan ik yoga doen tijdens mijn periode?

Probeer de cyclus van je lichaam te respecteren. Tijdens de eerste dagen van je menstruatie is het aan te bevelen om wat rustiger aan te doen in de les en een pauze te nemen als die behoefte er is. Vermijd of verkort intensieve houdingen met omgekeerde houdingen of achteroverbuigingen. Tijdens de les is er altijd ruimte voor specifieke vragen.

Welke info heeft een docent van mij nodig?

Geef het aan je docente door als je last hebt van (nieuwe) blessures of ziekte zodat hij/zij je eventueel alternatieve houdingen kan geven. Informeer je docent over een (beginnende) zwangerschap zodat hij/zij persoonlijk advies kan geven over welke houdingen in welke maand wel of niet gedaan kunnen worden. Tot week 13 kan je zonder al te veel moeite meedoen met de reguliere lessen. Daarna wordt zwangerschapsyoga aanbevolen. Er zijn echter ook leerlingen die langer doorgaan met extra begeleiding.

Wat kan ik van yoga verwachten?

Hou rekening met diverse lichamelijke, energetische en emotionele reacties. Door de beoefening worden er op verschillende lagen dingen aangeraakt die tijdens of na de les kunnen loskomen. Tranen, blijdschap, verdriet, tevredenheid maar ook sloomheid, hyperactiviteit, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten. De houdingen stimuleren energielagen, organen, processen in het lichaam. Er is nooit een eenduidig antwoord waarom maar we gaan graag met je op onderzoek uit om je lichaam en geest beter te leren kennen zodat we dit proces kunnen begeleiden.

Wat voor een kleren doe ik aan?

Comfortabele kleren die wat strakker om je lichaam blijven zitten als je in omgekeerde houdingen komt. We beoefenen yoga op blote voeten, bij voorkeur zonder het dragen van sieraden of horloge. Yogamatten en de nodige ‘yogaprops’ zijn aanwezig maar je mag natuurlijk altijd je eigen mat meenemen. Voor de ontspanning is het fijn om een extra trui en sokken mee te nemen.

Wat kan ik verwachten van de ruimte?

De Kula Studio ligt in een rustig zijstraatje van het centrum van Nijmegen. Ondanks de rustige locatie is er altijd wel geluid van de stad om ons heen. Verwacht dus geen oase van rust. Wel zorgen wij voor die rust in jezelf. Juist in het bewust omgaan met de onrust om ons heen, kan de yoga ons veel rust geven. Probeer dus ook in rust aan je les te beginnen. Normaal kan je je in de studio omkleden maar zolang we te maken hebben met het Corona virus we je om je zoveel mogelijk thuis om te kleden. Schakel je telefoon uit en blijf met je energie zoveel mogelijk bij jezelf als je op je matje plaats neemt.

Hoe voorkom je blessures?

Blijf tijdens de les goed naar jezelf luisteren. Leer het onderscheid tussen het verleggen van je grenzen of juist het respecteren daarvan. Voel waar jouw ruimte zit in het jezelf uitdagen en probeer ook zacht te zijn voor jezelf. Je adem is daarin altijd je beste gids. Komt deze in de knel of te onregelmatig dan weet je dat je in de houding te ver gaat.

Zijn er houdingen die ik niet kan doen als ik een ziekte heb?

Sommige yogahoudingen (asana’s) zijn af te raden voor bepaalde klachten of condities. Soms wordt dit benoemd in de les maar het is belangrijk dat je zelf vooral weet wat een behandelend arts of specialist je adviseert. Zo kunnen hernia, scoliose, hypermobiliteit, zwangerschap, te hoge of lage bloeddruk, of hyperventilatie om een speciale aanpak vragen. Dit betekent niet dat je geen yoga kan doen. Je leert tijdens de lessen om je eigen grenzen te ontdekken en te respecteren maar soms ook te verleggen doordat je anders met je lichaam leert omgaan. Tijdens de les kan je altijd aangeven als je een oefening niet wilt doen en waar mogelijk bieden we je alternatieve oefeningen aan. Hou er ook rekening mee dat door het doen van de oefeningen soms onverwachte spanningen en emoties kunnen loskomen die in het lichaam zijn opgeslagen. Al lijkt yoga vooral uit fysieke oefeningen te bestaan, het effect blijft niet beperkt tot ons fysieke lichaam.

Voorwaarden

Restitutie en compensatie

Gemiste lessen kunnen live of online ingehaald worden (afhankelijk van het abonnement dat je kiest). Haal je de les niet? Geef het dan op tijd even aan ons door, zodat we een andere inhaler blij kunnen maken met een plekje.

Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen in een volgend seizoen of een betaalde cursus stop te zetten. Hou er rekening mee dat als je moet je stoppen met de cursus door persoonlijke zaken als blessuren, verandering van werkroosters, verhuizing, zwangerschap etc. hier geen compensatie voor geldt. Wil je (incidenteel) van tijd veranderen dan kan dit in onderling overleg en afhankelijk van beschikbaarheid. Inschrijving is definitief na het overmaken van het cursusgeld.

Moeten we in het geval van een nieuwe lock-down, de lessen in de studio opnieuw annuleren, dan schakelen we zo veel mogelijk volledig over tot online lessen en lessen in de buitenlucht (als het weer het toelaat). Deze compensatie geldt ook voor deelnemers die alleen live lessen volgen. We kunnen helaas niet overgaan tot restitutie van curusgeld.

Rooster

DagTijdCursusDocent
Maandag09.30 – 12.30Yoga op Maat
via stichting De Opstap
Ganny
18.45 – 20.00Hatha YogaMichelle
20.15 – 21.30Hatha YogaMichelle
Dinsdag11.00 - 12.00 | Pay what you can yoga Hatha YogaDagmar
18.00 – 19.30Restore YogaBertine
20.00 – 21.15Rebalance YogaDagmar
Woensdag18.45 – 20.00Hatha YogaMichelle
20.15 – 21.30Hatha YogaMichelle
Donderdag19.00 – 20.15Hatha FlowNatalie
Vrijdag09.00 – 10.15Hatha YogaMichelle
ZaterdagdiversWorkshops
Zondag09.30 – 11.00Critical
Alignment
Lucienne
11.15 – 12.45Critical
Alignment
Lucienne