Kosten

Live en online lessen in de herfst

We werken met drie seizoenen die lopen van september tot de kerstvakantie,  van januari tot de meivakantie en van mei tot de zomervakantie. Je kan op elk moment instromen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Wil je alleen losse lessen volgen? Informeer dan naar beschikbaarheid van live of online lessen.

Je kunt een keuze maken tussen het volgen van live lessen, ZOOM streaming of online lessen. Helaas kunnen we niet voorzien wat de impact is van overheidsregels en welke maatregelen in de toekomst nodig zijn. We zullen hier adequaat mee omgaan en binnen de mogelijkheden gepaste alternatieve aanbieden. Onder meer in de vorm van online en lessen in de buitenlucht (bij goed weer).


Regulier aanbod

Live Pakket 1: Studiolessen # € 225,– # 15 lessen # vaste wekelijkse plek – inhalen is mogelijk in andere groepen, mits voldoende ruimte.

Combi Pakket 2: Studio & live stream thuis # € 187,50 # 15 lessen – je volgt de ene week les in de studio, de andere week thuis via een Zoom livestream op hetzelfde tijdstip. Je kan de les ook achteraf terugkijken en op een ander tijdstip doen (nieuwe lessen blijven 2 weken beschikbaar).

Online Pakket 3: Live stream thuis # € 150,- # 15 lessen – je volgt op een vaste dag online de groepsles vanuit je huis of kijkt op een ander tijdstip terug (nieuwe lessen blijven 2 weken beschikbaar).

Upgrade je pakket! Wil je alle aangeboden stream lessen volgen of terugkijken? Voor € 50,- extra kan je naast je vaste weekles, een of meerdere lessen live of achteraf volgen (nieuwe lessen blijven 2 weken beschikbaar).

YouTube pakket #proefpakket # € 15,- \ 3 online lessen naar keuze. YouTube losse lessen zijn verkrijgbaar voor € 7,50 –

Let op: de les op maandagochtend begint vanaf 7 september en gaat door tijdens de herfstvakantie. Het is niet mogelijk om deze les online te volgen, dus alleen mogelijk met pakket 1. 

Deelnamekosten kun je overmaken op NL10 TRIO 0254 8454 36 op naam van Yoga Kula o.v.v. jouw naam en pakket nr.


Speciaal aanbod:

 • Herstel yoga: vanaf 1 september verzorgt Bertine 12 lessen. Deze lessen zijn ook online te volgen en deelnemers kunnen gemiste lessen terugkijken. Data: 1, 8, 15, 22 en 29 sept/ 13, 27 okt / 3, 10, 24 nov / 1 en 8 dec.
  • pakket 1: € 180,-
  • pakket 2: € 150,-
  • pakket 3: € 120,-
 • Critical Alignment Yoga: Vanaf oktober starten er nieuwe groepen op zondagochtend. Er worden alleen live lessen op dit moment aangeboden.
  • Data 11 okt, 25 okt, 8 nov, 22 nov, 6 dec, 20 dec – Geen upgrade mogelijk
  • Kosten: € 90,- (6 lessen)
 • Losse live les: lives steam € 10,- / live studio € 15,- (indien plek)
 • Proefles – Laat even weten via info@yogakula.nl als je gebruik wilt maken van een proefles. Kosten zijn € 7,50
 • Persoonlijke begeleiding
  Kosten € 65,- (excl. 21 % btw) + Eventueel persoonlijk
  oefenschema € 15,-

Reguliere lessen vervallen tijdens:

 • Herfstvakantie: 17 okt t/m 25 okt 2020 (uitgezonderd ma 19 okt. 9.30 uur)
 • Kerstvakantie: 19 dec t/m 3 jan 2020
 • Voorjaarsvakantie: 13 feb t/m 21 februari 2021
 • Tweede paasdag: maandag 13 april 2021
 • Meivakantie: 1 t/m 9 mei 2021
 • Instromen en inhalen
  Het is mogelijk om later in te stromen indien er plek vrij is. Hou er rekening mee dat het geen losse lessen zijn en dat je dus ook betaalt voor de lessen die je eventueel tussentijds mist vanaf de eerste les die je volgt. Je kiest voor een vaste dag maar het is wel mogelijk om op een andere dag of tijd een les in te halen afhankelijk van je abonnement. Probeer daarom van te voren door te geven als je niet kan komen zodat er eventueel iemand anders je plek kan overnemen. Je kan alleen lessen inhalen in het zelfde seizoen.
 • Individuele Les
  Kosten € 65,- (excl. 21 btw, rijkosten) – kan eventueel bij
  je thuis gegeven worden
 • Workshops voor groepen en bedrijven
  Op aanvraag

Meedoenregeling en betaling in termijnen

Ook in het najaar van 2020 kun je weer gebruik maken van de meedoen-regeling van de gemeente Nijmegen bij Yoga Kula. Heb je dit jaar nog niet eerder gebruik gemaakt van de regeling dit jaar en heb je hier recht op?

Wil je graag gebruik maken van de meedoen-regeling stuur dan een mail naar info@yogakula.nl (of info met link).
Wil je liever eerst een proefles volgen? Mail dan de brief van de gemeente, voor een gratis proefles.
Kijk op www.nijmegen.nl/meedoen voor meer info over de regeling van de gemeente Nijmegen.

Wil je liever in termijnen betalen? Mail dan naar info om de mogelijkheden te overleggen.

Aanmelden voor een van onze lessen?

Ga hier naar ons aanmeldforumulier

Veel gestelde vragen

Covid-19 Protocol

We hebben de studio zo ingericht dat we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. We willen deze regels volgen, zodat iedereen zich welkom en veilig voelt binnen de ruimte. Afhankelijk van een verdere ontwikkeling van het virus, willen we hier ontspannen mee omgaan en in meebewegen, zolang aanraking in andere verzorgingsberoepen en contactsporten ook is toegestaan. Dat betekent dat we in de studio 1,5 m aanhouden maar daar niet krampachtig mee omgaan tijdens de les. Kun je je niet vinden in deze visie, dan adviseren we je om voor nu online lessen bij ons te volgen.

Wel vragen we je om: 

 • Niet naar de les te komen als een van de volgende (ook milde) symptomen te hebben / of de afgelopen 24 uur gehad: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
 • Je geen huisgenoten/gezinsleden hebt met koorts en/of benauwdheidsklachten
 • Dat er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen geen corona is vastgesteld
 • Buiten te wachten tot de docent aangeeft dat je naar binnen kan komen
 • Neem zoveel mogelijk je eigen yogaspullen mee, in ieder geval een eigen yogamat en deken
 • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar, ontsmet je handen, hoest / kuch in je elleboog
 • Neem eventueel een schone doek mee om over kussens of blokken heen te leggen
 • Kom in je yogakleding, kleed je niet om in de studio
 • Blijf op je mat, dat doet de docent ook zo veel mogelijk, je ontvangt geen fysieke assistentie
 • Neem een eigen waterflesje of beker mee voor thee
 • De zaal na elke les extra geventileerd worden

Kan ik voor de les eten?

Indien mogelijk is het ideaal om 1,5 uur voor de les niet meer te eten. Indien dit niet haalbaar is, probeer dan iets lichts te eten zoals soep, fruit of makkelijk te verteren maaltijd. Probeer vooral na je les goed te drinken om losgekomen stoffen goed af te voeren in het lichaam.

Hoe bereid ik me voor op de les?

Probeer voor de les je voeten, handen en gezicht te wassen en nieuwe deo op te doen. Het is niet aan te raden om voor de les te roken.

Kan ik yoga doen tijdens mijn periode?

Probeer de cyclus van je lichaam te respecteren. Tijdens de eerste dagen van je menstruatie is het aan te bevelen om wat rustiger aan te doen in de les en een pauze te nemen als die behoefte er is. Vermijd of verkort intensieve houdingen met omgekeerde houdingen of achteroverbuigingen. Tijdens de les is er altijd ruimte voor specifieke vragen.

Welke info heeft een docent van mij nodig?

Geef het aan je docente door als je last hebt van (nieuwe) blessures of ziekte zodat hij/zij je eventueel alternatieve houdingen kan geven. Informeer je docent over een (beginnende) zwangerschap zodat hij/zij persoonlijk advies kan geven over welke houdingen in welke maand wel of niet gedaan kunnen worden. Tot week 13 kan je zonder al te veel moeite meedoen met de reguliere lessen. Daarna wordt zwangerschapsyoga aanbevolen. Er zijn echter ook leerlingen die langer doorgaan met extra begeleiding.

Wat kan ik van yoga verwachten?

Hou rekening met diverse lichamelijke, energetische en emotionele reacties. Door de beoefening worden er op verschillende lagen dingen aangeraakt die tijdens of na de les kunnen loskomen. Tranen, blijdschap, verdriet, tevredenheid maar ook sloomheid, hyperactiviteit, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten. De houdingen stimuleren energielagen, organen, processen in het lichaam. Er is nooit een eenduidig antwoord waarom maar we gaan graag met je op onderzoek uit om je lichaam en geest beter te leren kennen zodat we dit proces kunnen begeleiden.

Wat voor een kleren doe ik aan?

Comfortabele kleren die wat strakker om je lichaam blijven zitten als je in omgekeerde houdingen komt. We beoefenen yoga op blote voeten, bij voorkeur zonder het dragen van sieraden of horloge. Yogamatten en de nodige ‘yogaprops’ zijn aanwezig maar je mag natuurlijk altijd je eigen mat meenemen. Voor de ontspanning is het fijn om een extra trui en sokken mee te nemen.

Wat kan ik verwachten van de ruimte?

De Kula Studio ligt in een rustig zijstraatje van het centrum van Nijmegen. Ondanks de rustige locatie is er altijd wel geluid van de stad om ons heen. Verwacht dus geen oase van rust. Wel zorgen wij voor die rust in jezelf. Juist in het bewust omgaan met de onrust om ons heen, kan de yoga ons veel rust geven. Probeer dus ook in rust aan je les te beginnen. Normaal kan je je in de studio omkleden maar zolang we te maken hebben met het Corona virus we je om je zoveel mogelijk thuis om te kleden. Schakel je telefoon uit en blijf met je energie zoveel mogelijk bij jezelf als je op je matje plaats neemt.

Hoe voorkom je blessures?

Blijf tijdens de les goed naar jezelf luisteren. Leer het onderscheid tussen het verleggen van je grenzen of juist het respecteren daarvan. Voel waar jouw ruimte zit in het jezelf uitdagen en probeer ook zacht te zijn voor jezelf. Je adem is daarin altijd je beste gids. Komt deze in de knel of te onregelmatig dan weet je dat je in de houding te ver gaat.

Zijn er houdingen die ik niet kan doen als ik een ziekte heb?

Sommige yogahoudingen (asana’s) zijn af te raden voor bepaalde klachten of condities. Soms wordt dit benoemd in de les maar het is belangrijk dat je zelf vooral weet wat een behandelend arts of specialist je adviseert. Zo kunnen hernia, scoliose, hypermobiliteit, zwangerschap, te hoge of lage bloeddruk, of hyperventilatie om een speciale aanpak vragen. Dit betekent niet dat je geen yoga kan doen. Je leert tijdens de lessen om je eigen grenzen te ontdekken en te respecteren maar soms ook te verleggen doordat je anders met je lichaam leert omgaan. Tijdens de les kan je altijd aangeven als je een oefening niet wilt doen en waar mogelijk bieden we je alternatieve oefeningen aan. Hou er ook rekening mee dat door het doen van de oefeningen soms onverwachte spanningen en emoties kunnen loskomen die in het lichaam zijn opgeslagen. Al lijkt yoga vooral uit fysieke oefeningen te bestaan, het effect blijft niet beperkt tot ons fysieke lichaam.

Voorwaarden

Restitutie en compensatie

Gemiste lessen kunnen live of online ingehaald worden (afhankelijk van het abonnement dat je kiest). Haal je de les niet? Geef het dan op tijd even aan ons door, zodat we een andere inhaler blij kunnen maken met een plekje.

Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen in een volgend seizoen of een betaalde cursus stop te zetten. Hou er rekening mee dat als je moet je stoppen met de cursus door persoonlijke zaken als blessuren, verandering van werkroosters, verhuizing, zwangerschap etc. hier geen compensatie voor geldt. Wil je (incidenteel) van tijd veranderen dan kan dit in onderling overleg en afhankelijk van beschikbaarheid. Inschrijving is definitief na het overmaken van het cursusgeld.

Moeten we in het geval van een nieuwe lock-down, de lessen in de studio opnieuw annuleren, dan schakelen we zo veel mogelijk volledig over tot online lessen en  lessen in de buitenlucht (als het weer het toelaat). Deze compensatie geldt ook voor deelnemers die alleen live lessen volgen. We kunnen helaas niet overgaan tot restitutie van curusgeld.

 

Rooster

Maandag Cursus Docent
09.30 – 10.15 Hatha Yoga

Niet online

Dagmar
18.45 – 20.00 Hatha Yoga Michelle
20.15 – 21.30 Hatha Yoga Michelle
Dinsdag Cursus Docent
16.30 – 18.00 Herstel Yoga Bertine
19.00 – 20.15 Yin Yoga Marleen
Woensdag Cursus Docent
 18.45 – 20.00  Hatha Yoga  Michelle
 20.15 – 21.30  Hatha Yoga  Michelle
Donderdag Cursus Docent
19.00 – 20.15 Vinyasa Flow Natalie
Vrijdag Cursus Docent
09.00 – 10.15 Hatha Yoga Michelle
Zaterdag Cursus Docent
Workshops
Zondag Cursus Docent
09.30 – 11.00 Critical Alignment Lucienne
11.15 – 12.45 Critical Alignment Lucienne